10.00lei 15.00lei

Product Description

Mierea proprietati

Datorita compozitiei (zaharuri simple, glucoza si fructoza), este direct asimilabila. mierea contine, in cantitati mici, vitaminele grupului b si vitamina c. de asemenea, mierea contine enzime:invertaza , amilaza, catalaza, acizi organici: lactic, gluconic, saruri minerale : fier, potasiu, calciu, fosfor.

recomandari: mierea stimuleaza pofta de mancare, faciliteaza digestia, imbunataţeşte activitatea inimii, ficatului, creste procentul de hemoglobina din sange. mierea este indicata in cazurile de anorexie, in special la copii. mierea de albine este de asemenea un bun remediu contra oboselii fizice sau intelectuale. consumul de miere de albine poate preveni tulburarile de crestere,demineralizarea oaselor.

Urzica proprietati.

Urzica are valoroase proprietãţi diuretice. extractele de urzicã favorizeazã transferul acidului uric din ţesuturi in circulaţia sanguinã şi cresc eliminarea acidului uric prin urinã. existã studii care sugereazã cã extractele din frunze de urzicã au proprietãţi antialergice. in fitoterapia tradiţionalã se considerã cã urzica are proprietãţi hemostatice, astringente, antidiareice, antiinflamatoare, cicatrizante, hipoglicemiante, antianemice şi remineralizante.

Tinctura de urzica (consum intern): antianemică, diuretică (cu eliminare de acid uric), depurativă, hematopoetică (stimulează formarea globulelor roşii), astringentă, hemostatică, antidiareică, antiinflamatoare, hipoglicemiantă, imunostimulentă, inhibitoare a 5-α-reductazei (enzimă implicată în hipertrofia benignă de prostată), tonică generală, antiseptică, geriatrică.

 

Mod de administrare:

1-2 lingurite (7-15 gr) de 2 ori pe zi, dimineata si la pranz, inainte cu 30 minute de masa.

a se amesteca inainte de consum.