Mierea de mană (miere de brad, miere de rouă) provine din sucurile dulci (mana) recoltate de albine de pe anumite părţi ale plantelor (altele decât glandele nectarifere), sucuri rezultate în urma metabolismului unor insecte (afide, psilide, coccide sau lecanide) care parazitează anumite specii de plante (arbori şi arbuşti), consumă seva şi excretă mana.

25.00lei

Categorie:

Product Description

Proprietatile farmacologice ale mierii de mana brad sau stejar , actiuni, efecte proprietatile mierii de mana sunt asemanatoare cu cele obtinute din alte flori.Totusi, mai ales datorita bogatei sale compozitii in minerale si in bioflavonoide, mierea de mana are urmatoarele proprietati:

 

  • Antiinflamatoare
  • Antioxidant
  • Stimuleaza regenerarea epiteliilor, endoteliilor si a membranelor celulare
  • Depurativ
  • Imunostimulant
  • Laxativ
  • Boli infectioase
  • Afectiunile sistemului imun
  • Boli bacteriene
  • Bolile intestinului gros
  • Boli legate de prezenta diferitelor toxine in organism
  • Boli dermatologice
  • Boli degenerative
  • Boli legate de inflamatii

 

Mierea de mana contine mai multe minerale, mai multe uleiuri esentiale si o aroma mai puternica fata de celelalte tipuri de miere de aceea este frecvent recomandata in tratamentul spasmofiliei la adolescenti, rahitismului la copii si adolescenti, in osteoporoza si afectiuni articulare la adulti si varstnici.

Mierea de mana este mai aromata, are acele substante de tip rasini, balsamuri care dau aceasta aroma mai intensa de tip rasinos si ea este mult mai bogata in polifenoli, acei pigmenti vegetali sau flavonoide (sunt multe clase de flavonoide), care fac ca aceasta miere sa fie mai puternic antibacteriana, antiinflamatoare, antioxidanta, sa fie mai buna stimulatoare a sistemului imun, sa ajute mai bine regenerarea pielii, a mucoaselor din corp si chiar si producerea de sange la nivelul maduvei osoase.