Product Description
Mod de întrebuințare: se poate utiliza în cure terapeutice sau preparate culinare precum salate, sosuri, în amestec cu miere, iaurt sau pentru preparare ceaiului.
Indicatii terapeutice:
Se administrează ca vitaminizant şi remineralizant, cătina este indicată în combaterea anemiei, în prevenirea bolilor circulatorii, hepatice, gastrointestinale, a afecţiunilor sistemului nervos şi a sistemului endocrin.
Fructele de cătină sunt foarte bogate în vitamina C, de două ori mai bogate decât măceşele şi de 10 ori decât citricele. Fructele de cătină conţin de asemenea vitamina A, complexul de vitamine B (B1, B2, B6, B9, colină, inositol), vitaminele E, K, P şi F, celuloză, carotenoide (beta caroten – în concentraţie mai mare decât se regăseşte în morcovi), microelemente precum calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier, sodiu, acizi grasi polinesaturati, uleiuri volatile, flavonoide, pectine, taninuri, serotonină, aminoacizi, fitosteroli şi enzime. Este așadar un aliment complex care nu ar trebui să lipsească din alimentația copiilor dar și a adulților