PREPARATE CU MIERE

Mierea este un produs excelent, este un aliment foarte bun dar şi un remediu natural foarte bun.

Ca aliment putem face mii de dulciuri, prăjituri bazate pe miere şi o putem combina cu toate celelalte tipuri de alimente: băuturi, sosuri, fructe, fructe uscate, legume, cereale, produse lactate, ouă, carne, sucuri, vinuri, etc..

Ca remediu natural, mierea, intră în compoziţia diverselor preparate (“reţete”) având ca ingrediente principale mai multe sau chiar toate produsele apicole ( polen, păstură, venin de albine, propolis, ceară de albine, lăptişor de matcă, apilarnil), sau în preparate cu miere şi plante (de obicei extracte din plante), sau în preparate cu miere şi uleiuri esenţiale.

Personal, vă recomand să consumaţi, un preparat ce conţine aproape tot ce ne oferă albinuţele pentru sănătatea noastră. Dacă suferiţi de o anumită afecţiune puteţi consuma un produs cu toate produsele apicole, dar cu concentraţii diferite, de exemplu: pentru afecţiuni hepatice, mai mult polen, pentru afecţiuni ale sistemului cardio-vascular mai mult venin de albine, pentru probleme digestive mai multă miere şi ceară, pentru probleme ale aparatului endocrin, oaselor, rinichilor(în special la femei) mai mult lăptişor de matcă, pentru probleme de ceştere la copii sau pentru probleme sexuale la bărbaţi, folosiţi mai mult apilarnil şi exemplele ar putea continua.

Alte grupe importante de preparate cu miere sunt: “Mierea cu plante” şi “Mierea cu uleiuri esenţiale”, unde este important să întelegeţi proprietăţile farmacologice ale plantelor pentru al le folosi în amestec cu miere, sau, cel mai bine să vă adresaţi unui specialist, unui apifitoterapeut.