Produs adaugat cu succes in cosul de cumparaturi

POLENUL SI AFECTIUNILE PROSTATEI

După vârsta de 50 de ani, în general apar tulburări ale glandei prostatice. Aceasta duce, la început, la o jenă aparent inofensivă care în cazul netratării amenință sănătatea și forța virilă. Afecțiunile și îmbolnăvirile ei nu sunt inevitabile. Natura oferă o hrană dietetică, un ajutor prețios prin polen. (recomand polenul crud – prin uscare polenul nu pierde doar apa ci și substanțe volatile și principii active).

Nu trebuie așteptat până se declanșează tulburările prostatice. Prevenirea din timp, prin alimentație corespunzătoare este absolut posibilă. Statistic, între 50 și 60 de ani, 30% din bărbați suferă déjà de o hipertrofie a prostatei (adică fiecare al treilea bărbat este bolnav); peste vârsta de 60 ani, 60% sunt afectați (adica 2 din 3); dintre bărbații peste 70 de ani, aproape nici unul nu este cruțat.

Ocrotirea preventivă, din timp, și corectă, este astfel foarte importantă pentru orice bărbat. De aceea, după 45 de ani, este necesar ca fiecare bărbat să se supună, macar o dată pe an, la un consult medical.

Bolile prostatei influențează în mod direct atât virilitatea cât și excreția spermei (ejacularea).
Fiecare bărbat trebuie să acorde atenția cuvenită acestor supărări și tulburări, manifestate astfel:

  • Stadiul 1: dificultăți la urinări (mai ales la început), jet subțire, senzație de urinare, necesitate de urinare in timpul nopții, retenție slabă (micțiune in picături), scăderea forței fizice. În acest prim stadiu, afecțiunea poate fi influențată încă foarte bine prin mișcare, căldură și dietă (cu polen – de exemplu). Contraindicate sunt: alcoolul, constipația, umezeala la picioare.
  • Stadiul 2: apariția reziduului urinar (vezica nu se golește complet la micțiune), dureri și dificultăți la urinare, dureri difuze în zona inghinală sau la testicule, tensiune arterial crescută.
  • Stadiul 3: retenție cronică incompletă de urină cu micțiuni frecvente prin prea plin, pierderea poftei de mâncare, slăbire progresivă, alterarea rinichilor și apariția uremiei.

Experiențele in dietetică au dovedit că substanțele conținute în polen pot avea o acțiune deosebită în cazul afecțiunilor de prostată, mai ales in combinația cu sâmburii de dovleac. Această combinație vine în ajutorul menținerii funcției prostatei și a potenței bărbatului. Este rațional și util ca tratamentul să fie completat și întărit prin folosirea de ulei de dovleac și să nu uităm apilarnilul (un alt produs apicol despre care vom povesti în articole viitoare).

Mod de administrare al polenului: Trebuie luat in cadrul unei cure (de 3 ori pe zi înaintea meselor), câte o linguriță. Se mesteca bine și se înghite, sau se pune într-un pahar cu puțină apă (plată, de izvor sau fântînă) și câteva picaturi de zeamă de fruct (lamâie, portocală,etc).
Semințele de dovleac se servesc crude, nesărate ( 10-15 pe zi), iar uleiul de semințe de dovleac poate fi folosit foarte bine ca ulei pentru salate.

Apilarnilul (crud – congelat) se amesteca cu mierea (de mană) (1:10), amestec în care poate fi pus și polenul și sâmburii de dovleac.

În cazul afecțiunilor déjà existente, folosirea de durată a dietei de polen-dovleac-apilarnil este în măsură să sprijine în mod eficace eforturile medicului.