MIEREA TERAPEUTICĂ

Mierea terapeutică este o miere specială, extrasă direct din fagurele construit de albine, fără a fi centrifugate ramele, nefiind mult timp in contact cu aerul din mediu înconjurător.

Mierea terapeutică se extrage – într-un laborator curat – din celula de fagure, unde a fost transformată din nectar în miere, de către harnicele albinuțe, ajungând în abalajul final, în cele mai exigente condiții de ambalare.

Mierea terapeutică se recomandă în afecțiuni oculare, sub stricta supraveghere a medicului apiterapeut se administrează si intravenous ( in revitalizarea organismului, curațarea vaselor de sânge,etc.)

Pentru oboseala ochiului datorată televizorului, a calculatorului sau a solicitării intense, pentru curățare, pentru îmbunătățirea circulației, se administrează o picătură pe zi/pe ochi (de preferat seara, înnainte de culcare), 10 zile tratament, urmate de 10 zile pauză, pentru minim 3 luni.
Pentru afecțiuni oculare, infecții, plăgi oculare, arsuri, cheratite, uveite, iritocite, cataractă, se administreaza o picatură de 2-3 ori pe zi, în funcție de gravitatea afecțiunii și de recomandarea medicului apiterapeut.

Pentru copii mierea terapeutică se diluează (cu ser fiziologic sau apă fiartă și răcită) folosindu-se doar pentru o aplicare, imediat după preparare.

Aplicarea mierii terapeutice se face la coada ochiului, o picătură. Atenție: ustură! Ochiul se ține apoi închis și se fac mișcări dreapta-stânga, sus-jos. După 3-4 minute se încearcă deschiderea treptată a ochiului. Ochiul va lacrima intens, dar lacrimarea este dorită și necesară.

Mierea terapeutică se păstreză pe termen mai lung, în sticlă brună, bine închisă, la temperatura camerei, ferită de razele soarelui.

Acest articol nu inlocuiește un consult medical de specialitate!