Mierea de rapita este obtinuta din Brasica napus , planta oleaginoasa, care, in ultimii ani
acopera mari suprafete. Mierea de rapita se recolteaza in luna mai, daca provine din insamantari de toamna.
Mierea de rapita este obtinuta din Brasica napus , planta oleaginoasa, care, in ultimii ani
acopera mari suprafete. Mierea de rapita se recolteaza in luna mai, daca provine din insamantari de toamna.
Proprietati terapeutice: Mierea poliflora rezulta din nectarul florilor mai multor plante, nici una nefiind predominanta.
Din acest motiv, gustul si culoarea pot fi diferite. Este considerata o miere ” completa”, fiind recomandata cel mai des pentru diferite afectiuni.
Mierea de tei este una dintre cele mai solicitate sortimente de miere. Are o puternica aroma de tei ca un parfum proaspat, reflexe galben-aurii, uneori verzui, oricum are culoare deschisa si este mai fluida.
Mierea de salcam este un excelent tonic pentru copii, convalescenti, pentru intarirea sistemului imunitar si pentru gravide.
Proprietati terapeutice: Mierea poliflora rezulta din nectarul florilor mai multor plante, nici una nefiind predominanta.
Din acest motiv, gustul si culoarea pot fi diferite. Este considerata o miere ” completa”, fiind recomandata cel mai des pentru diferite afectiuni.
Mierea de tei este una dintre cele mai solicitate sortimente de miere. Are o puternica aroma de tei ca un parfum proaspat, reflexe galben-aurii, uneori verzui, oricum are culoare deschisa si este mai fluida.
Mierea de mană (miere de brad, miere de rouă) provine din sucurile dulci (mana) recoltate de albine de pe anumite părţi ale plantelor (altele decât glandele nectarifere), sucuri rezultate în urma metabolismului unor insecte (afide, psilide, coccide sau lecanide) care parazitează anumite specii de plante (arbori şi arbuşti), consumă seva şi excretă mana.
Dintre numeroasele tipuri de miere, fiecare cu proprietatile ei specifice, mierea de salcam este un tonic general, care calmeaza tusea si este folosita in tratarea asteniei si nevrozelor.
Mierea de salcam contine vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, flavoane, flavonoide, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici (lactic, oxalic, citric, malic), dextrina, compusi ai azotului.
Aceasta are un continut in fructoza mai mare decat al celorlalte tipuri de miere (41,7%) si contine 10% zaharoza si maltoza si 34,7% glucoza, avand pH-ul 4. In total, mierea de salcam contine 435 substante.
Mierea de salcam este monoflora, ceea ce inseamna ca a fost culeasa in marea majoritate de la o singura specie de planta – in acest caz din salcam.