Produs adaugat cu succes in cosul de cumparaturi

ADMINISTRAREA MIERII

Mierea, cel mai cunoscut dintre produsele apicole, este după cum ştim deja, un foarte bun aliment, dar, de asemenea un excelent medicament natural.

Cea mai obişnuită cale de administrare a mierii este, desigur pe gură, atunci când o consumăm ca aliment. Ca medicament insă, pe lângă administrarea pe gura, mierea poate fi administrată pe nas (pentru boli ale nasului, urechilor şi sinusurilor – infecţii, inflamaţii, alergii), local (pentru afecţiuni ale pielii, arsuri, in cosmetică), în ochi (pentru boli ale ochilor), în zona genitală.

Pentru a obţine un beneficiu maxim, trebuie să respectăm câteva reguli:
1. Nu păstraţi mierea la lumina soarelui (razele soarelui distrug multe din enzimele prezente in miere).

2. Ţineţi bine închise recipientele în care este păstrată mierea (mierea poate absorbi cu uşurinţă mirosurile externe – urâte – ; mierea absoarbe de asemenea apa din atmosferă, chiar când aceasta se găseşte in cantităţi mici – o cantitate excesivă de apă în miere are ca rezultat începerea fermentării mierii).

3. Păstraţi mierea la rece (chiar daca multe tipuri de miere pot sta la temperatura camerei câţiva ani fără modificări majore, trebuie să ştim ca mierea îmbatrâneşte zi de zi, calitatea ei deteriorându-se).

4. Nu încălziţi mierea înainte de a o înghiţi, prin amestecarea ei cu orice aliment (ceai, cafea, lapte). Încălzirea distruge cea mai mare parte din enzimele mierii.

5. Ţineţi mierea in gura (sub limbă) mai mult timp înainte de a o înghiţi, astfel veţi permite celor mai fine substanţe din miere să treacă direct in circuitul sanguin, dar şi daţi suficient timp limbii şi întregii structuri a cavităţii bucale să absoarbă bioenergia mierii, fiind trimisă în întreg corpul prin structurile sale energetice(meridiane, chakre, etc).