ADMINISTRAREA LAPTISORULUI DE MATCA

Ca și în cazul tuturor produselor apicole și lăptișorul de matcă este recomandat să-l consumăm crud, pur, neprelucrat (nu liofilizat, nu în pastile).

Lăptișorul de matcă iși păstrează proprietățile și amestecat in miere. Chiar este recomandat sa se consume intr-un astfel de amestec.

Acest articol se adesează persoanelor sănătoase care doresc să consume lăptișor de matcă și care știu că lăptișorul de matcă acționează ca tonic și stimulent, dând o stare de bine, rezistență la oboseală, o mai bună performanță intelectuală, o mai bună capacitate de învățare și o mai bună memorie. Cu alte cuvinte, pentru omul sănătos, lăptișorul de matcă acționează ca stimulent general, îmbunătățește sistemul imunitar și funcțiile generale ale organismului.

Persoanele care suferă de diverse afecțiuni, cel mai indicat ar fi să se adreseze unui medic apiterapeut care să-i recomande doza, modul de administrare și perioada de timp pentru consumul lăptișorului de matcă. (Pentru a vă recomanda un medic apiterapeut vă stau oricând la dispoziție.)

Revenind la cei ce doresc să consume lăptișor de matcă, preventiv, neavând contraindicații la el, modul de administrare este urmatorul: 1-2g in fiecare dimineață, sublingual, timp de minim 3 luni. Recomand să se folosească o linguriță sau o spatulă de plastic, de sticlă sau de lemn, nu metal și să se țină la frigider.

Lăptișorul de matcă are un gust puternic astringent și dă senzația de sufocare dacă dupa ce se bagă în gură se dorește să se înghită. Lăptișorul de matcă se ține câteva minute sub limbă pentru a intra în organism cu ajutorul glandelor salivare, apoi se înghite.

Lăptișorul de matcă este contraindicat persoanelor care suferă de alergii grave la polen, femeilor gravide și mamelor care alăptează.

dr. ing. Cornelia Dostetan Abalaru