Regret, acest produs nu poate fi cumpărat.

REMEDII DULCI PETRU SEZONUL RECE

Mierea și produsele apicole vă sunt și de această dată un aliat de nădejde în lupta împotriva frecventelor afecțiuni ale sezonului rece.

Siropul de ridiche neagră și miere: se spală bine o ridiche neagră, se taie partea superioară ca un “căpăcel”, se scobește miezul și se umple cu miere. Se pune căpăcelul și se lasă 3-4 ore. Se consumă o linguriță de 3-4 ori pe zi.

Pentru dureri în gât, pentru “ ruperea tusei “ sau pentru “ roșu în gât “, se face un amestec de miere cu propolis (5%), ce se administrează după masă și în special seara înnainte de culcare evitându-se a se mai înghiții altceva apoi. Acest “apibalsam“ trebuie să rămână pe gât peliculă protectoare și distrugătoare de bacterii. Se administrează de 4-5 ori pe zi. Se prepară în momentul în care se dorește a se folosi dintr-o linguriță de miere si 5-20 picături de tinctură de propolis și se amestecă până devine omogen, sau se folosește produsul gata preparat: “Miere cu Propolis”.

Pentru copii mici, și nu numai, se pot face inhalații cu Miere cu propolis, de câteva ori pe zi, în special seara înnainte de culcare. Se pune Miere cu propolis (5%) intr-un inhalator special sau intr-o crăticioară se fierbe apa, se ia de pe foc si se pune în apa așa firbinte Mierea cu propolis și se lasă să se degaje aburii în cameră. Adulții pot face inhalații direct deasupra aburilor.
cocktailul Apicol personalizat în funcție de vârstă și sex este încă un aliat puternic al nostru ce ne întărește sistemul imunitar.

Siropul cu lapte cald pentru răceală: un gălbenuș de ou se freacă spumă cu miere. Treptat se adaugă lapte firbinte. Se bea cu înghițituri mici, o cană pe zi.

Siropul cu miere și lămâie. Se stoarce o lămâie și se amestecă cu 4 linguri de miere. Se bea cu înghițituri mici întreaga zi. Se pot bea astfel 2-3 lămâi cu miere pe zi.