Mierea de rapita este obtinuta din Brasica napus , planta oleaginoasa, care, in ultimii ani
acopera mari suprafete. Mierea de rapita se recolteaza in luna mai, daca provine din insamantari de toamna.

22.00lei

Categorie:

Product Description

Coloratia este foarte slaba, nu depaseste 35 mm pe scara Pfund (gradata de la 0 la 140mm). Mirosul este specific, amintind de varza. In schimb, gustul este foarte placut, nefiind atat de dulce.
Continutul de apa este destul de ridicat,18%, datorat si grabei de la recoltare, mierea de rapita poate cristaliza chiar in faguri, devenind imposibil de extras. Valoarea ph este relativ ridicata si aciditatea destul de slaba – (ph = 4, aciditatea totala de ordinul a 15 meg./kg). Conductibilitatea electrica foarte scazuta indica un continut scazut in substante minerale. Structura zaharurilor este caracterizata prin abundenta glucozei, care domina asupra fructozei. Aceasta este cauza cristalizarii extrem de rapide a mierii.

Ca si consecinta, mierea de rapita se comercializeaza doar cristalizata. Aspectul este al unei creme, datorata cristalelor foarte fine. Deci este o miere „tartinabila”, care ramane pe felia de paine!

Recomandari: Mierea de rapita este recomandata in afectiuni ale rinichilor.