(miere cu curcuma – turmeric) 225 gr

12.00lei

Product Description

Mierea

Datorita compozitiei (zaharuri simple, glucoza si fructoza), este direct asimilabila. Mierea contine, in cantitati mici, vitaminele grupului B si vitamina C. De asemenea, mierea contine enzime:invertaza , amilază, catalază, acizi organici: lactic, gluconic, saruri minerale : fier, potasiu,calciu,fosfor.

Recomandari: Mierea stimuleaza pofta de mâncare, faciliteaza digestia, imbunătăţeşte activitatea inimii, ficatului, creste procentul de hemoglobina din sange. Mierea este indicata in cazurile de anorexie, in special la copii. Mierea de albine este de asemenea un bun remediu contra oboselii fizice sau intelectuale. Consumul de miere de albine poate preveni tulburarile de crestere,demineralizarea oaselor.

Curcuma

Curcuma (curcuma longa), cunoscută și ca turmeric (terra merita) sau, mai popular, șofran indian, este o plantă erbacee perenă din familia ghimbirului, Zingiberaceae, și dă numele unui celebru condiment. Planta este originară din Subcontinentul Indian și are nevoie de o climă tropicală și precipitații abundente pentru a crește.

Curcuma este unul dintre puținele condimente folosit atât ca mirodenie cât și în tratamentul a numeroase afecțiuni – în India este apreciat de mii de ani pentru proprietățile sale curative fiind o componentă principală a medicinii ayurvedice.

In radacina de turmeric se regasesc mai multe substante importante pentru organism: uleiuri volatile, sescviterpene (alfa-turmerone si beta-turmerone, alfa-curcumen si zinziberen), monoterpene, curcumina (colorant de culoare galbena), saruri minerale, turmeriu peptida (peptide solubile) si polizaharide.

In afara de substanta curcumina, turmericul mai contine in concentratii mari fier, mangan, si in concentratii mai reduse potasiu si vitamina B6, diverse vitamine si minerale care contribuie pozitiv la sanatatea organismului daca sunt consumate constant, cu moderatie.