INDICAŢIILE MIERII

Mierea, acest preţios concentrat din raze de soare, este alimentul ideal în toate cazurile în care este necesar să dăm organismului un aport energetic mare fără a obosi aparatul digestiv, asupra căruia exercită totodată o binefăcătoare acţiune tonică şi stimulantă ce uşurează asimilarea altor alimente.

În plus este un aliment igienic. S-a demonstrat, contaminând mierea cu germeni ai celor mai periculoase boli, că aceştia sunt distruşi în timp forte scurt, mulţumită importantelor proprietăţi bactericide ale mierii. Dar cele mai importante calităţi îi sunt conferite de minunatul mozaic biologic al oligoelementelor a căror acţiune se manifestă în cele mai diferite sectoare ale organismului, în aşa măsură încât fac din ea nu numai un preţios aliment natural, dar şi un adevărat medicament care dobândeşte teren zi de zi in utilizarea terapeutică.

Medicii recomandă mierea în diverse afecţiuni, ca:

  • afecţiuni ale aparatului respirator: astm bronşic,tuse, răceală, laringite, rinite, tuberculoză;
  • afecţiuni ale aparatului cardiovascular;
  • afecţiuni ale sângelui: anemia;
  • afecţiuni gastrointestinale : constipaţie, ulcer gstro-duodenal;
  • afecţiuni hepatice: ciroză hepatică;
  • afecţiuni ale oaselor şi articulaţiilor: boli reumatice;
  • afecţiuni oculare (oftalmologie): cataractă;
  • afecţiuni ale sistemului nervos: astenie, insomnia, neurastenie;
  • afecţiuni ale pielii: arsuri, dureri ale pielii sânilor, ulceraţii, eczema, erizipel, furunculoză, ulcer varicose, plăgi;
  • afecţiuni ale gurii: carii, gingivite, afecţiuni ale buzelor, ulceraţii;
  • afecţiuni ce afectează întreg organismul: febră, anorexie, covalescenţă, faringite, gât dureros şi exemplele ar putea continua.

dr. ing. Cornelia Dostetan Abalaru