Produs adaugat cu succes in cosul de cumparaturi

COKTAIL APICOL – ADMINISTRARE ȘI RECOMANDĂRI

În urma articolului de săptămâna trecuta, despre cocktailul apicol, am fost rugată să revin cu mai multe informații referitoare la compoziție, dozaj, administrare, reguli de păstrare.

Încep prin a vă ruga să va adresați medicului apiterapeut pentru stabilirea unui diagnostic și al unui protocol specific vârstei, sexului, kilogramelor și afecțiunilor de care suferiți.

Cocktaiul apicol, este diferit pentru categorii de vârste:

  • în cocktailul de copii se găsește: miere (un sortiment specific pentru copii), polen crud – congelat, propolis (pulbere și/sau extract gras – nu tinctură de propolis datorită alcoolului ce-l conține), în cantități forte mici: apilarnil și laptișor de matcă;
  • cocktailul pentru barbați conține: miere (de obicei de mană), polen crud – congelat, tinctură de propolis și apilarnil iar Koktail-ul pentru femei conține: miere, polen crud – congelat, tinctură de propolis și lăptișor de matcă.

Dozele pentru fiecare component se stabilesc ținând cont de mai multe aspect (vârstă, kilograme, afecțiuni, etc.). De obicei doza este de o lingura de 2 ori pe zi (dimineața și la amiaz), pentru adulți și de 1 linguriță de două ori pe zi (dimineața și la amiaz), pentru copii. În perioade critice se poate suplimenta cu încă o doză dimineața.

Administrarea se face înainte de masă cu cel puțin o jumatate de oră, pe stomacul gol.

Câteva sfaturi de care trebuie să ținem cont: se amestecă înainte de fiecare administrare.

Mierea are proprietatea de “autocurăţire”, aducând la suprafaţa ei tot ceea ce nu-i aparţine(aripioare sau picioruşe de albine, larve ce au ieşit accidental din celule in trimpul extracţiei din faguri, ceara), de aceea şi intr-un preparat cu miere, mierea are tendința de a se sedimenta la fundul recipientului iar componentele (polenul, propolisul, tinctura de propolis, etc), sa fie deasupra; se păstrează la frigider; se ține cât mai mult timp în gură pt o mai buna absorbție; se face o cură de minim trei luni.

Acest articol nu inlocuiește un consult medical de specialitate!